بریج دندان
بریج دندان یعنی جایگزینی دندان از دست رفته با تراش و پایه قرار دادن دندانهای دو طرف فضای بی دندانی. وقتی یک دندان کشیده میشود، یک فضای خالی بین دو دندان ایجاد میشود، بریج در واقع نوعی روکش دندان است. دندانپزشک دو دندان کناری ناحیه بی دندانی را تراش میدهد و یک پروتز که متشکل از سه دندان مصنوعی است، روی این دو دندان و ناحیه بیدندانی میگذارد. بریج دندانی و ایمپلنت بریج دائمی مانند دندان مصنوعی عمل میکند و بین دو روکش قرار میگیرد تا بتواند فاصله ایجاد شده حاصل از افتادن دندان را پر کند و ظاهری معمولی مانند دندان طبیعی یا ایمپلنت دندانی ایجاد نماید. بریج دندان جهت درمان بی دندانی می باشد، با قرار گرفتن روی دندان های طرفین ناحیه بی دندانی به شکل یک پل قسمت بی دندانی را کامل می کند. در اغلب بریج ها دو طرف محل اتصال دندان های پایه روکش می شوند و در بعضی از آن ها بریج به دندان های دو طرف توسط باله هایی می چسبد و بعضی از مواقع، این بریج تنها از یک طرف پایه دارد. این درمان سابقا” درمان روتینی محسوب می شد.در حالیکه امروز با وجود درمان ایمپلنت، درمان های بریج با پایه دندان طبیعی کمتر استفاده می شوند.
انواع بریج دندان چیست؟
بریج دندان انواع مختلفی دارد که از میان آن ها می توان به بریج معمولی، بریج معلق، پیوند مریلند، بریج بر پایه ایمپلنت اشاره نمود.
ویژگی های بریج دندان
اصلاح ظاهر و کارکرد دندان
اجرای ساده تر از ایمپلنت
مشابه دندان واقعی
برطرف شدن بی دندانی
مقرون به صرفه
قابلیت تعمیر و جایگزینی ساده
ایمپلنت دیجیتال
سوالات متداول
چرا بعضی افراد به بریج نیاز دارند؟
از بریج دندانی به عنوان جایگزین دندان از دست رفته استفاده میشود و معمولا میتواند جایگزین ۱ تا ۳ دندان از دست رفته باشد. میتوان از بریج دندانی برای دندانهای جلو و عقب استفاده کرد.
عمر و دوام بریج دندان چقدر است؟
بریج دندانی می توانند بین 5 تا 15 سال و حتی طولانی تر نیز عمر کنند و این مستلزم رعایت بهداشت دهان و انجام معاینات منظم است تا یک بریج ثابت بیش از ده سال دوام بیاورد.
نکات مراقبتی پس از نصب بریج چیست؟
مراقبت از بریج دندانی کار سادهای است و تفاوت چندانی با مراقبت از دندانهای طبیعی ندارد. مراقبت صحیح از بریج دندانی ضمن افزایش طول عمر مفید آن میتواند به حفظ سلامت دندانهای شما نیز کمک کند.
عوارض احتمالی بریج دندانی چیست؟
گاهی
اوقات ممکن است بریج ناپایدار می شود و باعث بروز مشکل در جویدن مواد خوراکی می
گردد. احتمال شکستگی و ترک خوردن بریج هنگام جویدن مواد غذایی سفت مانند انواع مغز
و بستنی و غیره وجود دارد. برخی از پزشکان به افرادی که از بریج استفاده مینمایند توصیه میکنند که از
جویدن مواد غذایی سفت خودداری کنند.